esmaspäev, 23. mai 2011

Jalgpallipäev reedel 16.30

Eesti Jalgpalli Liit kuulutab UEFA Grassroots Day (rahvajalgpalli päev) raames välja konkursi koolidele, et selgitada välja parima rahvajalgpalli ürituse korraldaja.

Jalgpallipäeva avalöök sai alguse juba teisipäeval 24.05 Koeru lasteaias Päikeseratas, kus korraldasime traditsioonile isade-poegade mängu. Pingelises mängus võitsid lapsed isasid 8-6. Ilus ilm ja suur soov tegid mängu lõbusaks ning põnevaks. Lasteaias oli sel aastal treeningutel 23 last, mis on rekord ja seega oli kaks treeningrühma.

Reedel 27.05 toimus jalgpallipäev Koeru Keskkooli staadionil, kuhu tulid külalisteks kolmapäevasel Eesti-Baskimaa koondiste mängul osalenud Koeru Keskkooli kasvandik Gert Kams ning külalisena Henri Anier. Lisaks endine Eesti koondislane ja praegune Paide Linnameeskonna mängija Urmas Rooba ning Paide Linnameeskonna ja endised noortekoondiste mängijad Ervin Kõll ja Andre Mägi. Andre mängis kunagi U-17 koondises ning Ervin U-19 ja U-21 koondises, koos Henri Anieriga.

Jalgpallipäeva raames korraldasime erinevaid üritusi, eesmärk oli tuua kohale kooli jalgpallipoisid ning vanemad, luua kontakt erinevate põlvkondade vahel. Isade rõõm oli suur, meenutati oma noorusaega samal staadionil.

Päev algas kõige väiksemate poiste mänguga, kus 2 klassi poisid võitsid 1 ja 3 klassi segavõistkonda 3-1. Mõlemas võistkonnas tegi kaasa ka üks 4 klassi poiss. Mäng oli võitluslik ning põnev.
Järgmise võistlusena oli kavas penaltiturniir, millest said osa võtta kõik soovijad ja neid oli palju. Kehalise kasvatuse õpetaja, kes pidi olema väravavaht ei saanud tulla ning selle raske töö tegi ära jalgpallitreener.Osalejate seas olid ka Henri Anier ning Andre Mägi ning palju isasid. Eriliseks tegid võistluse meie kuulsad külalised, kes andsid hindeid soorituse eest 5-palli süsteemis. Osavõtjaid oli üle 40ning võidu võttis 14-aastane Kaur Joonas Usai.
Trikivõistlusel osales vähem osalejaid, poisid ei julgenud kuulsate kohtunike juuresolekul eksida. Korraliku tasemega võistluse võitis Rannar Remmelgas, kes sai kohtunikelt kiita, kui osav noormees. Finaali pääses parima kava eelvoorus näidanud Silver Kruusalu, kelle finaalikatse veits ebaõnnestus. Henri Anier ja Gert Kams kiitsid mõlemat finalisti, tehti trikke, mis on päris suurt osavust ja tehnikat nõudvad trikid. Keegi ei läinud kergete trikkide peale, nn kindlatele punktidele.
Üks õhtu maiuspalasid oli isade-poegade mäng, kus isad pidid mõõtu võtma -8 klassi võistkonnaga. Poisid panid söödumängu käima, isad püüdsid jõuga individuaalselt läbi tungida. Mäng lõppes 1-1 seisuga. Peale mängu lubasid isad trenni tulla, sest kui ikka paar sirget jõuad ainult teha, siis on seda väga vähe. Eks aeg näitab, kas jõutakse ka treeningutele, treener ootab!
Tüdrukuid oli vähe kohale tulnud, kuid palli said ka nemad puutuda, paljud esimest korda tõenäoliselt. Võitsid need tüdrukud, kes kohale tulid, kaotajaks võistkond, kelle paar liiget ei julgenud tulla. Kiitus tüdrukutele.
Toimus ka jalgpalliviktoriin, kus oli 7 jalgpallialast küsimust. Osalejateks olid Meistriliiga mängijad, Koeru Keskkooli jalgpallurid ning isad. Võidu võtsid jalgpallurid, kes vastasid õieti 5 küsimust, nii isad kui koolipoisid teadsid 3 vastust õieti.
Jalaga tõksimise võistlusest väikse ala sees võtsid osa 5 mängijat, kellest üks oli Andre Mägi. Andre suutis välja võidelda 3 koha. Võitjaks osutus Rannar Remmelgas, kes lõpus suutis ka mõned trikid sooritada veel.
Enne viimast võistlust rääkisid kuulsad jalgpallurid lastele jalgpalluri elust. Gert rääkis Eesti koondisega seonduvast, kuna kogunetakse ja kuidas valmistutakse koondise mängudeks. Henri rääkis Sampdoria jalgpalliakadeemiast, Ervin ja Andre noortekoondiste käimistest. Urmas rääkis oma jalgpallurielust Taanis ja kuulsatest mängudest AC Milani ja Glasgow Rangersi vastu ning üldfüüsilisest ettevalmistusest natuke. Küsimustest mängijatele huvitus kõige rohkem, palju palka mängijad saavad ja palju naisi neid taga ajavad. Peale ametlikku küsimustevooru piirati Henri Anier ümber ja treeneri valvsa pilgu alt pääsenuna päriti juurde.
Viimases võistluses mängisid suuremad Koeru kooli poisid Koeru SK mängijate vastu, keda aitasid Andre ja Ervin. Tulemuseks 0-7 kaotus, kuid Henri Anieri kommentaar oli, et noored lükkavad ikka päris korralikult nahkkera edasi.

Ilus reedene õhtu, mis jääb kauaks meelde!

3 kommentaari:

  1. Tubli töö treener Ivar Nagla. Selline ettevõtmie on parim viis jalgpalli propageerimiseks. Siit on hea edasi minna.

    VastaKustuta
  2. Koeru SK Fännid30. mai 2011, kell 23:44

    Tundub,et üritus õnnetstus ja täitis oma eesmärgi.Ehk tulevikus tuleb veel samalaadseid üritusi ja toob veel rohkem noori meie jalgpalli juurde!Hea töö IVAR!

    VastaKustuta
  3. Siiski tahaks mainida, et tüdrukutest on huvilisi palju, kuid sel päeval ei saanud nad tulla. Tulevikus loodaks näha huviringides lisaks ka ehk tüdrukute jalgpalli ? :)

    VastaKustuta